Campagne

De website nooitbinnenroken.be is onderdeel van de Kom op tegen Kanker-campagne “Binnen roken is nooit oké”. Campagne in samenwerking met het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en met de steun van Domus Medica, Kind & Gezin, de Vlaamse Logo’s, VAN, Vlaamse Vereniging Kindergeneeskunde, VVSG en de Wijkgezondheidscentra. Met de logistieke steun van Belmedis, Febelco en Pharma Belgium.

In Vlaanderen zitten 68.000 kinderen elke dag thuis in de sigarettenrook. Dat bleek uit eerder onderzoek van TNS Dimarso in opdracht van Kom op tegen Kanker.

Met de campagne “Binnen roken is nooit oké” wil Kom op tegen Kanker ouders die binnen roken helpen om hun rookgedrag aan te passen, en zo kinderen geven waar ze recht op hebben: opgroeien in een gezonde leefomgeving.

Bovendien moet de campagne ook een aantal misverstanden de wereld uit helpen. Zo weten de meeste ouders wel dat meeroken ongezond is, maar onderschatten ze de gezondheidsrisico’s. Heel wat rokende papa’s en mama’s passen nu ook al hun gedrag aan, maar doen dat op een foute manier. Het helpt bijvoorbeeld niet om onder de dampkap of bij het open raam te roken of enkel een sigaret op te steken als de kinderen niet thuis zijn.